Samsung Galaxy S22 Ultra review: alles wat je hartje begeert? (2024)

In deze Samsung Galaxy S22 Ultra review lees je alles over mijn ervaringen met het toestel. ‘Wat moet hij kunnen?' vroegen de techneuten aan Samsung. ‘Ja!' antwoordden de Zuid-Koreanen. En zo geschiedde. Het resultaat is een optelsom van alle high-end features die Samsung de afgelopen jaren bedacht. En dan de verbeterde versie ervan. Hoe pakt dit uit? En heb jij het eigenlijk wel nodig? Zoals je inmiddels van mij gewend bent, zet ik eerste de plus- en minpunten van de Galaxy S22 Ultra op een rij.

Dít doet de Galaxy S22 Ultra goed:

  • Natúúrlijk is het display fantastisch
  • De camera's gaan verder waar de S21 Ultra was opgehouden
  • Eindelijk weer een echte S Pen
  • Meest veelzijdige software en telefoon
  • Lange ondersteuning met upgrades en updates

De grootste minpunten zijn vooral gebieden waarop hij niet bovenmatig uitblinkt:

  • De accuduur is prima maar niet indrukwekkend
  • De nieuwe processor presteert maar een beetje beter dan zijn voorganger (maar: we vermoeden dat updates dit nog gaan verbeteren)
  • 45 Watt opladen is een gimmick, sneller laden doet Samsung sowieso (nog) niet

Het is lastig om mijn ervaringen in deze Samsung Galaxy S22 Ultra review samen te vatten zonder te vervallen in eindeloze opsommingen. De camera's verdienen veel aandacht – maar de S Pen ook. En het beeldscherm, de updates, de software. Het maakte dat ik eerder al schreef dat de S22 Ultra de beste Note ooit is. Maar het is ook de beste cameratelefoon die Samsung ooit maakte. Er zijn uiteindelijk véél goede redenen om ‘m aan te schaffen. De belangrijkste reden om ‘m niet te kopen is eenvoudiger: als je geen power user bent is het gewoon niet zo nodig, allemaal. Althans, niet voor deze prijs.

Lees verder voor alle details, in de uitgebreide Galaxy S22 Ultra review…

Samsung Galaxy S22 Ultra review: alles wat je hartje begeert? (1)

Samsung Galaxy S22 Ultra review

Het was in juni 2015 dat wij ontdekten dat Samsung de merknaam ‘Galaxy S6 Note' had laten vastleggen. Toen al overwogen de Zuid-Koreanen om de Note- en Galaxy S-series samen te voegen. Kennelijk was het voor de analisten van het bedrijf al vroeg duidelijk het er iets fundamenteel inefficiënt was aan het bestaan van twee verschillende high-end telefoonseries.

Toch duurde het dus nog bijna zeven jaar voor Samsung het lef had de iconische ‘Note'-naam los te laten. Ik heb er een hard hoofd in dat de ‘Ultra' naam ooit een vergelijkbare status zal opbouwen. Maar dat neemt niet weg dat hij erg goed past bij het toestel dat voor mij ligt: de Galaxy S22 Ultra. Want het is niet alleen de beste Note die Samsung ooit maakte, het is ook de ultiemste Ultra tot nu toe. En dat komt niet alleen door het pennetje.

Design

Laat ik dus maar gewoon bij het begin beginnen: het design van de Galaxy S22 Ultra. De achterkant van het toestel is wat minder pompeus dan de Note 20 Ultra of de S21 Ultra – bij gebrek aan echt camera-eiland. Op de S22 Ultra steken de afzonderlijke camera's droogjes uit de body. Het is een minimalistische benadering, die bovendien onderstreept dat het toestel op zichzelf staat – dus niet ‘zomaar' de derde telg in de S22-serie is.

Mooi of niet, de matte achterkant, het Gorilla Glass Victus+, en het Armor Aluminium frame voelen absoluut hoogwaardig aan. Het is de logische voortzetting van de weg die Samsung al met de Note 20 Ultra inzette. Wat dat betreft krijg je qua ‘look & feel' waar voor je geld. Dat het toestel daarbij ook waterbestendig en stofdicht is (IP68), is anno 2022 logisch.

Aan de voorkant valt op dat de bezels – in tegenstelling tot de Galaxy S22 en S22+ – niet exact symmetrisch zijn. De rand onder het scherm is toch net iets breder dan de randen ernaast en erboven. Natuurlijk is dit bijna letterlijk gerommel in de marge. Waar je naar kijkt is de overige 90%: het beeldscherm.

Beeldscherm

Bij iedere review van een Galaxy S-telefoon groeit mijn behoefte om dezelfde paragraaf te copy-pasten. Want natúúrlijk is Samsung's nieuwste AMOLED-schermpaneel weer het beste schermpaneel dat je ooit gezien hebt. Dat is met het 6,8 inch scherm van de Galaxy S22 Ultra niet anders. Dit keer is de voornaamste verbetering de maximale helderheid. Onder de juiste omstandigheden kan deze oplopen tot 1750 nits. Dat is fijn op het strand, als je in de felle zon je Whatsapp-berichten wilt lezen.

Ook fijn, maar minder ‘zichtbaar', is het feit dat de S22 Ultra de verversingsfrequentie variabel kan kiezen. Je profiteert niet alleen bij het scrollen, als het toestel op de maximale 120Hz frequentie draait. Je plukt ook de vruchten op energiegebied. De S22 Ultra kan er namelijk ook voor kiezen het scherm maar één keer per seconde te verversen – bijvoorbeeld als je naar een foto kijkt. Of als het Always On Display getoond wordt. Je ziet dat niet, maar het spaart wel stroom.

Al met al is het design van de S22 Ultra misschien wat minimalistisch – of saai – maar het scherm is dat allerminst. En dus ook nu weer een van de grote pluspunten van het toestel.

Prestaties en hardware

Dit kan ik dan weer niet zeggen van de Exynos 2200 processor en de bijbehorende prestaties. Begrijp me niet verkeerd: de nieuwe processor is sneller dan de Exynos 2100 die in de S21-serie zit. En ook grafisch zet hij in een rondje benchmarks betere prestaties neer. Bovendien voelt de telefoon in het gebruik vloeiend en snel. Maar de sprong vooruit is slechts een stapje.

De samen met AMD ontwikkelde Xclipse GPU belooft weliswaar fancy snufjes als ray tracing, maar wat altijd al in de lucht hing is inmiddels volledig duidelijk: je hebt er niks aan. Althans, nog niet. Nog lang niet. Nu ben ik geen echte gamer, maar een snelle zoektocht leerde mij dat mobiele games met ray tracing nog niet eens aan de horizon gloren. Stiekem had ik gehoopt dat Samsung samen met de S22-serie tenminste een of twee spellen zou aankondigen die er wel gebruik van maken – al was het maar een beetje. Maar niets van dat alles.

Zo is de Exynos 2200 processor niets meer dan een milde upgrade van de Exynos 2100. Meer een Exynos 2100+, eigenlijk. Als ik heel eerlijk ben vind ik dat op zich niet eens zo'n probleem. Wie de Exynos 2100 in de Galaxy S21 zijn werk ziet doen onder Android 12 ziet een soc die goede prestaties neerzet in alle belangrijke benchmarks. En de 2200 is nog wat sneller.

Had Samsung niets geneuzeld over het herdefiniëren van mobiele gaming, dan had ik er gewoon mijn mond over gehouden. Maar Samsung deed dat wel, dus doe ik dat dat niet. Want hier wordt niets geherdefinieerd.

Aanvulling na de eerste Galaxy S22 update (naar firmware S908BXXU1AVBF): hoewel een aantal bugs gefixt worden, blijven de verschillende benchmarkscores onveranderd. Naar verluid gaat een toekomstige update hier nog iets aan doen. We gaan het zien.

Overigens: ik heb het toestel met 8GB RAM, en kan niet zeggen dat dit voor enige probleem zorgde. Als je wilt kun je zelf ook nog de hoeveelheid virtueel geheugen instellen. De RAM Plus ondersteunt 2, 4, 6, of 8GB virtuele RAM. Maar bij het wisselen tussen mijn meest gebruikte apps had ik nooit een moment dat ik vond dat een app onnodig opnieuw geladen moest worden omwille van de hoeveelheid werkgeheugen.

Software en updates

De Galaxy S22 Ultra arriveert met Android 12 en One UI 4.1. Deze laatste is de nieuwste versie van Samsung's eigen interface, die nog propvoller met extra opties dit dan de voorgaande versies. Daarover schrijf ik al geruime tijd dat het een beetje teveel van het goede wordt. Zoveel opties, instellingen, aanpassingen – als niet-fanatieke gebruik(st)er zou je bijna het Instellingen menu geheel gaan vermijden.

Gek genoeg stoort dit mij op de Galaxy S22 Ultra minder. Dit is nu eenmaal het toestel met alles en nog meer. Als er één telefoon is waar veel opties voor een simpele functie als Schermafbeelding op hun plek zijn, dan is het wel de S22 Ultra. Dit is gewoon niet de telefoon voor alleen Whatsapp en TikTok, tenslotte.

Wat wel goed is voor iedereen, is Samsung's nieuwe updatebeleid dat tegelijk met de Galaxy S22 aan de wereld werd voorgesteld. Vijf jaar lang beveiligingsupdates en vier jaar lang Android upgrades – beter dan dit vind je momenteel niet in Android-land. Als je een uitgebreid overzicht wilt, check dan mijn eerdere uiteenzetting van alle toekomstige Galaxy S22 updates en upgrades. Toch moet een kanttekening hier gemaakt worden.

Sinds enige jaren al ondersteunt Samsung haar toptoestellen vier jaar. Eerst drie jaar met maandelijkse updates, en dan een jaar met updates die ieder kwartaal uitrollen. Mid-range telefoons ontvangen ook redelijk lang updates, maar het laatste jaar – of twee jaar, in sommige gevallen – zijn dit er slechts twee per jaar. Voor Samsung zou het een eenvoudige stap zijn om het vijfde jaar ook alleen halfjaarlijkse updates te bieden. In dat geval krijg je in totaal twee hele beveiligingsupdates extra, terwijl Samsung opeens vijf jaar ondersteuning belooft.

Het feit dat dit een vaste belofte is, is natuurlijk een goede zaak – en een duidelijk pluspunt van de S22-serie. Het is voor het eerst dat Samsung dit doet. Maar hou er rekening mee dat het extra jaar ondersteuning bestaat uit hooguit een hand vol updates. Tegelijk heb ik het natuurlijk graag bij het verkeerde eind, met deze voorspelling.

Samsung Galaxy S22 Ultra review: alles wat je hartje begeert? (15)

Galaxy S22 Ultra camera review

En dan belanden wij bij het onderdeel dat sinds twee jaar bepaalt of een ‘Ultra' inderdaad een ‘Ultra' is: de camera's van de Galaxy S22 Ultra. Op papier lijken de vijf camera's van het toestel sterk op de vijf camera's van de Galaxy S21 Ultra. Er is een 108 megapixel hoofd-, een 12 MP ultragroothoek-, en een 40 MP frontcamera. Daarnaast zijn er weer twee 10 MP telefotocamera's, waarvan een 3x, de andere 10x optische zoom mogelijk maakt. De verbetering zit ‘m volgens Samsung in allerlei nieuwe softwaresnufjes – al dan niet met ‘AI' als PR-term eraan geplakt.

Traditiegetrouw gebruikt het toestel negen pixels om één grote, goed belichte pixel te vormen, en zo 12 MP foto's te maken. Dankzij Adapative Pixel kan de S22 Ultra deze foto's combineren met opnames in het volledige 108 MP formaat. Je krijgt zo véél details én goede belichting. In mijn eerdere vergelijking van alle recente ‘Ultra' telefoons met een 108 MP camera kon je al zien dat dit inderdaad effectief is. De hoofdcamera van het toestel kan ook bij minder licht foto's op de hoogste resolutie maken, met duidelijk meer details. Deze zien er weliswaar kunstmatiger uit naarmate er minder licht is, maar dat mag de pret verder niet drukken.

Bij normaal daglicht, en op de automatische Foto stand – die 12 MP kiekjes vastlegt – is de camera van de S22 Ultra hooguit een beetje beter dan die van de S21 Ultra. Gelukkig is ‘een beetje beter dan de S21 Ultra' gewoon erg goed, natuurlijk.

Hetzelfde verhaal kan ik eigenlijk ophangen over de ultragroothoeklens. Door dezelfde, verbeterde software maakt hij betere opnames, met meer details, bij minder licht. Het verschil met de S21 Ultra is opnieuw niet enorm, maar wel duidelijk zichtbaar. Als we in gaan zoomen met beide telefotocamera's blijft de rode draad ongewijzigd. Wel moet ik zeggen dat de kunstmatige bewerkingen op dit moment nog wat wispelturig kunnen zijn. Soms worden allerlei dingen een beetje teveel kunstmatig verscherpt – andere keren zijn details haarscherp, ongeacht welke lens je gebruikt. Aanvulling: de eerste update lijkt de software-optimalisaties inderdaad consistenter te maken, voor zover is het zo gauw kan checken.

Met de Galaxy S22 Ultra krijg je dus het camerapakket van de S21 Ultra, met betere prestaties bij minder licht. Aan de ene kant is dat een significante verbetering – maar alleen als je de camera ook daadwerkelijk onder allerlei omstandigheden gebruikt. Nu ga ik er wel een beetje vanuit dat je dat doet, als je voor een toestel als de S22 Ultra kiest. Vandaar dat ik deze verbetering als een duidelijk pluspunt zie.

Frontcamera, portret, en andere camera-opties

Een van de genoemde AI-snufjes die Samsung in de Galaxy S22-serie gestopt heeft, is een verbeterde herkenning van wat voorgrond is, en wat achtergrond. Met deze AI Stereo Depth Map moeten zelfs de kleinste details scherp blijven tegen een mooi vervaagde achtergrond. Hoewel Samsung al jaren een portretmodus biedt met kunstmatige bokeh, ging deze nog altijd gepaard met curieuze ‘foutjes': kapsel met bokeh, of juist stukken achtergrond die opeens toch haarscherp op de foto staan – je kent het vast wel.

Op de Galaxy S22 Ultra brengt AI Stereo Depth Map levert dit wisselvallige resultaten op. Als de achtergrond wat verder weg is, kan het toestel vaak inderdaad verrassend goed voor- en achtergrond onderscheiden, ook als het om kleine details gaat. Toch gaat het hier ook gewoon af en toe niet goed – als de afstandsverschillen tussen voor- en achtergrond minder groot – denk: binnenshuis – maar soms ook buiten.

Op videogebied – Portret en ‘gewoon- is het vooral de verbeterde stabilisatie waar je van profiteert. Daardoor kun je nog meer gekke toeren uithalen tijdens het filmen, zonder dat de camera veel beweegt.

Van deze betere stabilisatie profiteren ook de standen met een hoger zoomniveau – zeg maar vanaf 30x tot 100x. Foto's op 30x zoom pakken vaak verrassend goed uit – veel vaker dan op de S21 Ultra – mits het voorwerp op de foto stil staat. Daaraan merk je dat de scherpte bij 30x vooral uit de software-koker rolt, want zo gauw je iets fotografeert dat beweegt, is het resultaat al snel een stuk minder mooi. De 100x Space zoom blijft een gimmick, maar het is wel makkelijker om zo foto's te maken. Het toestel slaagt er beter in het object automatisch en stabieler in beeld te houden.

100x Space zoom

Één verbetering die ik zeker nog moet noemen, kom je tegen in de Pro modus van de camera van de Galaxy S22 Ultra. In tegenstelling tot alle voorgaande toestellen, kun je nu eindelijk álle lenzen in deze stand gebruiken. Van de ultragroothoek tot de 3x en 10x zoom – flexibiliteit alom. Via een omweg – de aanstaande Expert RAW – app kun je dit straks ook op een aantal andere Galaxy telefoons doen. Maar op de S22 Ultra kan het dus direct, in de standaard camera-app. Het werd tijd dat het gebeurde, maar het ís gebeurd.

Na heel wat gespeeld te hebben met de camera van de Galaxy S22 Ultra, kom ik tot twee conclusies. Als je de S21 Ultra kent, ben je vermoedelijk niet direct onder de indruk van de S22 Ultra. In grote lijnen is alles hetzelfde. Maar toch is er meer aan de hand. Betere foto's bij weinig licht, betere stabilisatie, en het gebruik van alle lenzen in de Pro stand – het zijn klein-maar-fijne upgrades.

Kom je van een andere/oudere telefoon, dan kun je met de Galaxy S22 Ultra je hart ophalen. De creatieve mogelijkheden die de twee telefotocamera's bieden zijn erg tof. Ik heb ze hartstochtelijk gemist, toen ik de afgelopen maanden dagelijks vooral de Galaxy Z Fold 3 gebruikte (eerste-wereld-probleem, ik weet het).

S Pen: de Note is dood, leve de Note!

Als ik nu dan toch de creatieve mogelijkheden van de Galaxy S22 Ultra bespreek, dan kan de tweede creatieve pijler van het toestel er direct ook bij. De S Pen is van de partij, en beter dan ooit. Samsung zegt dat het pennetje een reactietijd van 3 milliseconden heeft. Hoe dat precies gaat bij een schermfrequentie van 120 Hz – één beeldje per 8,3 milliseconden – weet ik niet, maar dat hij soepel schrijft is duidelijk. Is het heel veel soepeler dan dan de Note 20 Ultra? Nou, nee. Dat toestel deed het ook al goed, tenslotte.

Het fijnste aan de S Pen op de Galaxy S22 Ultra is dat hij zo vertrouwd is. Als Samsung allerlei nieuwe functies en menu's had bedacht, was het ouderwetse Note-gevoel waarschijnlijk minder direct terug. Nu kan ik met het toestel precies dat toen wat ik altijd al met de S Pen deed: snelle aantekeningen/krabbels op het uitgeschakelde scherm maken. Misschien de camera bedienen met de knop van het pennetje. Snel een Live bericht tekenen en versturen via Whatsapp.

De S Pen is wat dat betreft een beetje als de camera van de Galaxy S22 Ultra: vertrouwd, en een beetje beter.

Galaxy S22 Ultra review: batterij en accuduur

Zijn er ook gebieden waarop de Galaxy S22 Ultra gewoon helemaal niet beter is dan zijn voorganger? Mja, die zijn er zeker, ja. De batterij met een capaciteit van 5000 mAh houdt het bij mij tot nu toe ongeveer even lang vol als die in eerdere Ultra-modellen. Het is voldoende voor een lange werkdag, maar zeker niet meer. Het sleutelwoord hier is: functioneel. Zorgen over je acculading hoef je je met de S22 Ultra niet te maken, maar echt positief verrast werd ik de afgelopen tijd niet. Althans, niet zoals ik het wel had met de Galaxy S21 FE, bijvoorbeeld (zie mijn Galaxy S21 FE review).

Een ander puntje waar stagnatie mogelijk zwaarder weegt is de laadsnelheid. Zelfs mét een 45 Watt oplader, laadt je de Galaxy S22 Ultra niet bijzonder snel op. Je hebt ruim een uur nodig van nul tot honderd procent. In tijden waarin sommige concurrenten met 65 Watt en krachtiger laadcapaciteiten schermen, pakt Samsung het ook anno 2022 erg conservatief aan.

Nu weet ik niet zeker in hoeverre dit samenhangt met het nieuwe, vijfjarige updatebeleid. Als je je telefoons vijf jaar ondersteunt, moet je er ook voor zorgen dat de accu niet halverwege op is. Door het toestel zo te programmeren dat deze zichzelf erg behoudend oplaadt, verleng je de levensduur van de batterij.

Sinds de de Galaxy Z Flip 3 en Z Fold 3 biedt de One UI interface bovendien de optie Batterij beschermen aan. Deze limiteert de gebruikte acculading tot 85% van het totaal. Hierdoor vermijd je structureel de oplaadfase waarin de batterij het meeste slijt – het laatste stukje. Ook deze functie past bij een beleid waarin Samsung de levensduur van de accu zo lang mogelijk probeert te rekken.

Samsung Galaxy S22 Ultra review: alles wat je hartje begeert? (52)

Dat neemt niet weg dat de Zuid-Koreanen pas op de plaats maken tijdens een spec-race die menig Chinese fabrikant juist met enthousiasme aanzwengelt. Kort gezegd: ultra-snelladen doe je níet met de S22 Ultra.

Anders nog iets?

In mijn tijd met de Galaxy S22 Ultra had ik geen ontvangst problemen, en met de gesprekskwaliteit is niets mis. Wat mij wel opviel: de Galaxy S22 Ultra trilt maar matig. Om een of andere reden is het de Galaxy die het onopvallendst vibreert, of ‘ie nu in mijn broekzak zit, of op tafel ligt. Het wijzigen van het standaard trilpatroon maakt het wel iets beter, maar het vibrerend vermogen blijft verrassend bescheiden.

Verder is de S22 Ultra natuurlijk weer een dual-SIM telefoon, met standaard ook de optie om een eSIM te gebruiken. Het is inmiddels genoeg herhaald dat je géén geheugenkaartje in het toestel kunt stoppen, dus denk goed na over hoeveel opslagcapaciteit je nodig denkt te hebben, de komende jaren.

Of er nog iets gezegd moet worden over het ontbreken van de oplader? Tja, hij ontbreekt, net als bij steeds meer (Samsung) telefoons. Of het hier primair om het besparen van kosten of van het milieu gaat laat ik in het midden. Een beetje goede 25 Watt snellader koop je bij Samsung voor minder dan twee tientjes.

Samsung Galaxy S22 Ultra review: alles wat je hartje begeert? (53)

Samsung Galaxy S22 Ultra review: conclusies

Na al het bovenstaande kan ik duidelijke conclusies te trekken uit deze Galaxy S22 Ultra review. Allereerst: de Note is helemaal terug. Wie ooit fan was van de serie voelt zich bij de S22 Ultra direct thuis. Alle onderdelen zijn een flinke upgrade ten opzichte van de Galaxy Note 20 (Ultra). De S Pen is soepel, vertrouwd, en in de juiste handen een fijne tool.

Als Galaxy S22-telg is het verhaal van de Ultra wat subtieler. Met hardware die niet zoveel sneller is dan de S21-modellen en een accu die even goed presteert lijkt Samsung een pas op de plaats te maken. Toch zijn juist de camera's beter geworden: ze maken scherpere foto's onder meer uiteenlopende omstandigheden.

En dan zijn er nog de factoren die bij Samsung altijd goed zijn. Het grote AMOLED scherm. De feature-rijke interface. En nu ook de extra lange ondersteuningsperiode.

Qua functionaliteit is de Galaxy S22 Ultra de beste Note ooit. In combinatie met de camera's, de S Pen stylus, en het grote scherm is het de meest veelzijdige toptelefoon op de markt. De charme zit ‘m niet in de verzengende benchmarkscores, maar in het totaalplaatje. Of het geheel meer is dan de som van de delen, is lastig te zeggen als de som van de delen al zo hoog oploopt.

Als Note-gebruiker van het eerste uur is het lastig om de Galaxy S22 Ultra te reviewen als ‘gewoon een fancy Galaxy S'. Want dat is het niet. Tegelijk brengt dit ook de keerzijde van de medaille mee, die voor alle eerdere Note-modellen gold.

Ik mag dan wel enthousiast zijn, maar ik besef me erg goed dat voor de meeste smartphone gebruik(st)ers de Galaxy S22 Ultra gewoon te veel is. Te veel snufjes en opties, te veel mogelijkheden, en vooral: te veel geld. Tenzij je écht die camera wilt, en/of de S Pen, dan zijn er prima alternatieven:

  • Galaxy S22 of de Galaxy S22+: goedkoper, net zo snel, net zo'n fantastisch scherm, en nog steeds een puike camera. Binnenkort liggen ze ook in de winkel, dus check de huidige Galaxy S22 pre-order actie.
  • Galaxy S21 FE: stiekem is Samsung's high end telefoon met de beste prijs-kwaliteit verhouding momenteel de Galaxy S21 FE. Check onze review, of ga direct naar de beste Galaxy S21 FE aanbiedingen.
  • Je kunt ook kijken of je de Galaxy S21 Ultra gunstig op de kop kunt tikken. Daarmee hebt voor 90% dezelfde camera's, ondersteuning tot 2026, en op Android 12 draait ‘ie als een tierelier.
Samsung Galaxy S22 Ultra review: alles wat je hartje begeert? (54)

Aanbiedingen

De Galaxy S22 Ultra ligt inmiddels in de Nederlandse winkels. Door de hoge vraag – en de moeilijke productie, want chiptekorten enzo – zijn verschillende modellen niet altijd even goed leverbaar. Check zelf ons overzicht, of lees direct hoe je nu (t/m 26 juni) tot €350 extra inruil krijgt voor je huidige telefoon:

S22S22+S22 Ultra
Bol.comBeschikbaar
– va €665
Beschikbaar
– va €894
Beschikbaar
– va €1025
Mobiel.nlBeschikbaar
– va €709 of icm abo
Sommige beschikbaar
– va €984 of icm abo
Beschikbaar
– va €1105 of icm abo
Samsung ShopBeschikbaar
– va €749
Niet beschikbaar
– va €999
Niet beschikbaar
– va €999
MediaMarktBeschikbaar
– va €749 of icm abo
Beschikbaar
– va €1000 of icm abo
Niet beschikbaar
– va €1000 of icm abo
CoolblueBeschikbaar
– va €749
Niet beschikbaar
– va €1049
Beschikbaar
– va €1199
BCCBeschikbaar
– va €749
Niet beschikbaar
– va €799
Niet beschikbaar
– va €1049
VodafoneBeschikbaar
– korting op abo tot €430
– €100 extra inruilkorting
– toestelkosten €648
– extra korting icm Ziggo
Niet beschikbaar
– €150 extra inruilkorting
– toestelkosten €864
– extra korting icm Ziggo
Beschikbaar
– korting op abo tot €350
– €150 extra inruilkorting
– toestelkosten €1080
– extra korting icm Ziggo
KPNBeschikbaar
– icm abonnement– toestelkosten €624– extra korting icm XS4All
Niet beschikbaar
– icm abonnement– toestelkosten €840– extra korting icm XS4All
Niet beschikbaar
– icm abonnement– toestelkosten €1032– extra korting icm XS4All
T-MobileBeschikbaar– icm abonnement
– toestelkosten €552
Niet beschikbaar– icm abonnement
– toestelkosten €816
Beschikbaar– icm abonnement
– toestelkosten €984
Tele2Beschikbaar
– icm abonnement
– gratis JBL speaker– toestelkosten: €552
Niet beschikbaar
– icm abonnement
– toestelkosten €816
Beschikbaar
– icm abonnement
– toestelkosten €984

Top 3 aanbiedingen Galaxy S22 Ultra met abonnement:

…of check álle deals voor de Galaxy S22 Ultra met abonnement

Samsung Galaxy S22 Ultra review: alles wat je hartje begeert? (55)

Samsung Galaxy S22 Ultra review: alles wat je hartje begeert?

Het is lastig om mijn ervaringen in deze Samsung Galaxy S22 Ultra review samen te vatten zonder te vervallen in eindeloze opsommingen. De camera's verdienen veel aandacht - maar de S Pen ook. En het beeldscherm, de updates, de software. Het maakte dat de S22 Ultra de beste Note ooit is. Maar het is ook de beste cameratelefoon die Samsung ooit maakte. Er zijn uiteindelijk véél goede redenen om 'm aan te schaffen.

Beeldscherm

9.8

Hardware en prestaties

8

Uitstekende camera's. Allemaal.

9.5

Accuduur

8.5

Lange softwareondersteuning

9

Pro

Fantastisch beeldscherm. Natuurlijk.

Nog betere camera's die ook bij minder licht indruk wekken

De ingebouwde S Pen

Vijf jaar updates

Enorm veelzijdig

Contra

Accuduur is goed, maar niet het beste

Hardware werkt uiterst vloeien, maar nog niet goed geoptimaliseerd

45 Watt laden is overbodig

9

Lees verder...

  • Samsung Galaxy S22 releasedatum: toestellen half februari te koop

  • Eerste officiële afbeelding Samsung Galaxy S22 (Ultra) opgedoken

  • Samsung ververst merkrechten bestaande telefoonseries - op één na

  • Tekorten bij release - Samsung Galaxy S22 (Ultra) wordt mogelijk schaars

  • SoC-bingo: Google's Tensor soc (Pixel 6) is Samsung's Exynos-9855

Samsung Galaxy S22 Ultra review: alles wat je hartje begeert? (2024)

FAQs

Samsung Galaxy S22 Ultra review: alles wat je hartje begeert? ›

Conclusie Samsung Galaxy S22 Ultra review

De hardware is snel, het grote scherm erg mooi, de camera's zeer goed én hij heeft een verbeterde S Pen aan boord. Het is daarmee één van de meest complete smartphones die je momenteel kunt kopen.

Is de S22 Ultra een goede telefoon? ›

Conclusie Samsung Galaxy S22 Ultra review

De hardware is snel, het grote scherm erg mooi, de camera's zeer goed én hij heeft een verbeterde S Pen aan boord. Het is daarmee één van de meest complete smartphones die je momenteel kunt kopen.

Wat is beter S22 Ultra of S23? ›

Conclusie. Het grootste verschillen tussen de Samsung Galaxy S22 Ultra en de Samsung Galaxy S23 Ultra zijn de processor en de hoofdcamera. Deze zijn echt verbeterd in het nieuwste model. Tevens heeft de S23 nieuwere, verbeterde snufjes on board.

Hoe lang gaat batterij S22 Ultra mee? ›

Accuduur en opladen
Accuduur bij video kijken (helderheid @ 250cd/m²)
SmartphoneHzTijd in uren en minuten (hoger is beter)
Google Pixel 518u43m
Samsung Galaxy S22 Ultra12018u40m
Samsung Galaxy S22+12018u19m
21 more rows
Mar 11, 2022

Is de Samsung Galaxy S22 Ultra waterdicht? ›

Dus of je nu op het strand bent of in de regen loopt, je kunt er zeker van zijn dat je Samsung Galaxy S22 Ultra beschermd is tegen water.

Wat is de beste Samsung telefoon van dit moment? ›

1. Samsung Galaxy S24 Ultra. Zoek je de beste Samsung telefoon van dit moment? Wat ons betreft kan dit er maar één zijn: de gloednieuwe S24 Ultra 5G.

Wat is de duurste telefoon van Samsung? ›

De S23 Ultra, de duurste nieuwe telefoon, komt per direct uit met een adviesprijs van 1399 euro voor de goedkoopste versie. De S23+ kost 1199 euro, de S23 moet minimaal 949 euro gaan kosten. Daarmee liggen de prijzen voor de S23-telefoons 150 tot 200 euro hoger dan voor de voorgangers in de S22-serie.

Welke camera is beter S22 of S23? ›

Ten opzichte van de Galaxy S22 serie zijn de camera's van de Galaxy S23 smartphones nog geavanceerder. De intelligente pixelsensor past zich, dankzij Nightography, beter aan ongunstige lichtomstandigheden aan en de cameralens vermindert strooilicht voor nog scherpere foto's.

Waarom Samsung S23 ultra kopen? ›

De Samsung Galaxy S23 Ultra onderscheidt zich van veel andere smartphones door de toevoeging van de S-Pen, een stylus die geïntegreerd is in het toestel. Hiermee kun je het scherm extra nauwkeurig bedienen, maar ook schrijven en tekenen, wat in bepaalde situaties zeker van pas kan komen in een zakelijke omgeving.

Wat is het verschil tussen S22 en S24? ›

Waar de Samsung Galaxy S24-serie zich onderscheidt van de S22- en S21-series, is dat de verversingssnelheid zich automatisch aanpast aan het beeld. Wanneer een hoge verversingssnelheid niet nodig is, verlagen de Samsung Galaxy S24-smartphones de snelheid.

Hoe snel kan S22 ultra opladen? ›

Je laadt de Samsung S22, S22 Plus en S22 Ultra extra snel op met de Samsung 25 watt Super Fast Charging oplader. Hiermee laad je jouw lege batterij in een half uur al voor 60 procent op. Met andere snelladers haal je in die tijd 40 procent. Zonder snellader blijf je steken rond de 20 procent.

Kan S22 ultra draadloos opladen? ›

Om draadloos op te laden is een compatibele smartphone vereist. De draadloze opladers van Samsung uit de Galaxy S serie zijn hiervoor geschikt (vanaf de S6). Dus ook de Galaxy S22, Galaxy S22+ en Galaxy S22 Ultra.

Welke telefoon heeft de beste batterij? ›

“De iPhone 14 Pro Max (vanaf 1.354,22 euro) en Samsung Galaxy S23+ (vanaf 1.099 euro) en Samsung Galaxy S23 Ultra (vanaf 1.339 euro) zijn de smartphones die het langst blijven gaan op één acculading.

Heeft de Samsung S22 een koptelefoon aansluiting? ›

Daarnaast willen ze de verkoop van draadloze headsets hiermee stimuleren. Hierdoor lijkt het er op dat bedrade headsets steeds minder populair worden. Beschikt jouw Samsung Galaxy S22 ook niet meer over een 3.5mm jack aansluiting, maar wil je wel graag een koptelefoon met draad aansluiten op je smartphone?

Hoe oud is de S22 ultra? ›

Hoe oud is de Samsung Galaxy S22 Ultra

De S22 Ultra is op 9 februari 2022 aangekondigd en was vanaf 25 februari dat jaar te koop. Vanaf die dag werden ook pre-orders (vooraf bestelde toestellen) thuis geleverd. De S22 en S22 Plus zijn vanaf 11 maart 2022 verkrijgbaar.

Hoe zet je S22 Ultra uit? ›

Stap 1. Houd de Volumeknop omlaag en de Zijknop ingedrukt. Stap 2. Selecteer Uitschakelen.

Welke Samsung S22 is het beste? ›

Het mooiste en grootste scherm

Dan is de Samsung Galaxy S22 Ultra de beste keuze. Het scherm is met 6,9 inch zeer groot. Ook is de beeldkwaliteit een stuk hoger. Niet Full HD+ met 2340 x 1080 pixels, maar Quad HD+ met 3088 x 1440 pixels.

Hoe oud is de S22 Ultra? ›

Hoe oud is de Samsung Galaxy S22 Ultra

De S22 Ultra is op 9 februari 2022 aangekondigd en was vanaf 25 februari dat jaar te koop. Vanaf die dag werden ook pre-orders (vooraf bestelde toestellen) thuis geleverd. De S22 en S22 Plus zijn vanaf 11 maart 2022 verkrijgbaar.

Wat is het verschil tussen Samsung S22 Plus en ultra? ›

Op de S22 Plus zitten 3 camera's aan de achterkant met een groothoekcamera van 50 megapixel. De S22 Ultra heeft 1 extra camera op de achterkant. Dit is een 2e telelens van 10 megapixel met maar liefst 10x optische zoom. En de groothoekcamera van de Ultra is 108 megapixel.

Hoe duur is een Samsung Galaxy S22 Ultra? ›

Lichte gebruikssporen
Amazon.nl Marketplace Verkoop door ElectroBrand2.5 van 5 sterren (10 shopreviews) (10)€ 790,-
bol Plaza Verkoop door een derde partij2 van 5 sterren (3 shopreviews) (3)€ 844,95
Conrad.nl Gratis verzending vanaf €50 & gratis retourneren3 van 5 sterren (14 shopreviews) (14)€ 915,-
2 more rows

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Benton Quitzon

Last Updated:

Views: 6238

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Benton Quitzon

Birthday: 2001-08-13

Address: 96487 Kris Cliff, Teresiafurt, WI 95201

Phone: +9418513585781

Job: Senior Designer

Hobby: Calligraphy, Rowing, Vacation, Geocaching, Web surfing, Electronics, Electronics

Introduction: My name is Msgr. Benton Quitzon, I am a comfortable, charming, thankful, happy, adventurous, handsome, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.